Žene i njihov dan (nemam pojma sta sam nabacao u tekst)

Prije sam rekao da sve što je van čovjeka nije moj interes. O ovome što sada budem govorio, da pokušaću reći kako vidim i kako mislim da je idealan balans koji bi trebalo da se postigne.

Ja nemam navike da čestitam praznike kao sto je jučerašnji (8. mart) i bilo koji drugi. Jučerašnji, koji uzimam kao primjer, je neki kao praznik koji treba da simbolizuje i da na vidjelo izbaci ono što ugrožava prava žena i ono što treba da im daa značaj, i ono što treba da im daa kredibilitet da imaju osnov u odnosu na šta da definišu svoju ugroženost.

Ja nemam pojma ko je smislio taj praznik, ali znam poentu. Međutim, malo mi je apsurdno. Žene su dobile svoj dan za praznovanje i dan u kome treba da su dominantne, zajedno sa svojim nedaćama, prije nego što je katolička crkva priznala da žena ima dušu. Ako griješim nije ni važno ali je bit pogubnost u odnosu na “naprednu sociologiju”. Zanimljivo je da i razne životinje imaju svoje praznike kao i zajednički praznik za sve životinje. I napravite sada tablicu praznika i izmjerite koliko im je dana posvećeno ( po tablici i kalendaru praznika). Porazno.

Ja ne bih želio da tim danom pružam neku veću pažnju ženaama, posebno ne svojoj i onima bliskima meni. Ponižavajuće je to, po svim kodeksima morala i matematike kalendara i logike.
Samo izdvajanje takvih dana za bilo koju vrstu, pol, rasu, i bilo sta što je po prirodi i od Boga i prirode zastupljeno i poredano, je samo rušenje prirodnog poretka psihi ljudskih bića: u podsvijesti, svijesti, mentalitetu, poretku. Ako daš nekome dan, nekako po toku stvari automatski ga isključuješ iz svih ostalih. A meni to baš i nije nešto što bih mogao da prihvatim.

Ugroženost žena je neosporna, ali samo onoliko koliko je neosporna i ugroženost i muškarca i djeteta, što znači da je čovjek kao postojano biće ugrožen. Sva priča i svi argumenti koji se iznose u svrhu odbrane teze o ugroženosti žena, meni zvuči kao kao se ne priča o istoj vrsti kojoj pripada i muškarac. Sjetite se toga kada budete slušali nekoga ko govori o feminizmu isl.

NE govorim o formalnoj ugroženosti ili neugrozenosti.

Glavna ugroženost dolazi iz toga što pismenost raste a OBRAZovanost i svijesnost i osjećaj za pravednost opadaju, i samim time i sve etičke norme se ruše, na štetu svih. Žene su u tome kolateralna šteta opšteg rušenja ravni pravilnih odnosa u opštem smislu, koja se izbacuje na površinu da bi se sakrilo sve ostalo što je ugroženo, od društvene elite koja se je izdvojila i kroji svo to rasulo koje nameće običnim, nižim klasama društva. U eliti društva se ne govori o diskriminacijama bilo koga unutar njih.

Ako govorimo o mjestu žene u tim nižim klasama (srednjoj i još nižoj) onda veliku krivicu ja stavljam na žene. Posebno unutar uskih zajednica (porodica, prijatelji, radna okolina) žena treba sama da se izbori za svoje mjesto. To su sve banalne stvari koje treba da rasčisti, a na koje se najviše žali.

Brak- ako je muž ograničava i sputava, a ne može da mu pokaže vrijednost koju posjeduje i zaslužuje, i ako on ne može ili neće da prihvati, znači da treba da mjenja muža. Tako i sve ono u čemu je ugrožena a ne može da dođe do razumjevanja.

Posao- ne može se oćekivati napredak i građenje karijere ako se ne dokazuje. Ako ne može da se dokaže, sputana je, nek mjenja posao. Ili nek prihvati rad onakav kakav joj se nudi ili nek ostavi. Stvar izbora kao i muškarcu.

Ugrožena od prijatelja i okoline- pa nek promjeni ako misli da kad bi se okolina promjenila po njenom da bi bila bolja uspješnija i manje ugrožena.

Sada da se osvrnem na 8.mart kao dan kada muški su najblaži i velikodušniji prema ženama.
Licemjerno je da se svim ženama daje značaj taj dan, a svih ostalih dana muškarci na žene gledaju kao izvor i ušće svojim potreba. A u biti, Bog je stvorio ženu i muškarca podjednako podjednako ovisnim jedno o drugom ili blaže rečeno podjednako da su olakšanja jedno drugom. Niko me ne može ubijediti da griješim kad to kažem.

P.S. SAMO ŽENAMA

Bog vas je stvorio ljepše i pametnije. Jedan mi prijatelj kaže “95% muškaraca je jače od 95% žena ali 95% žena je pametnije od 95% muskaraca”. Pa ta vaša pamet ( po definiciji pamet je iskoristavanje svojih resursa i mogućnosti) je ono što muške stavlja u potlačeni položaj. Svaki muskarac sve sto radi radi radi žena. kako?! pa prosto, gradi karijeru da bih se bogatio da bi imao auta kuce novac. A za sto ce mu to?! pa da fascinira žene i da bi ih okupio oko sebe. I sta vam više treba 😀 Manite se vi osmog marta to treba da je dan žalosti muskima kako su sve sto rade radi vas uradili

2 Replies to “Žene i njihov dan (nemam pojma sta sam nabacao u tekst)”

  1. Aferim ti! Doista bolji tekst na datu temu nisam procitala, fascinira me tvoje poimanje svijeta kao i pravilnost u ponavljanju gresaka u kucanju. I moram priznati, nedostajao si zadnjih dana, nadam se da je samo internet bio u pitanju 🙂
    Selam maksuz

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

*