Malo pogubljen da bi bio realističan

Volio bih da sam jači. Ili bih volio da je stvarnost malo drugačija. Volio bih sa svijetom da se saživim, da me prihvati tek toliko da iz njega uzmem ono što bih sagradilo stvarnost pod čijim krovom bih da se ugnijezdim. Udobno za toliko da je topliji zagrljaj i svježiji smijeh bića s kojima bih da se saživim.

Izgubio sam negdje kompas pa mislim da je sebično vezati nekoga za sebe. A za to vezanje umirem i budim se.

Izgubio sam kompas, pa ne znam šta bih moje moglo da bude potrebno nekome da bude zadovoljan sa mnom.

Tragam ja za ti saznanjem. Ali me lomi to što sam predaleko od svijeta. Nisam sposoban da razaznam na koji nažin sticati. Negdje u prošlosti neko je u meni ugušio osjećaj da sam odrastao čovjek, i samim tim osjekao od mene osjećaj da mogu. Umjesto toga se i danas osjećam manje vrijednim. Usadila se umišljena svjesnost da ikome mogu biti vrijedan.

Trebam pomoć!!!

Ne znam ni sam više gdje sam potonuo, a kamoli da znam kao da izronim. Da izgradim svijet koji neće srušiti tuđi. Niti svijet koji će u tuđi da se sruči da bi ja bio siguran. Htio bih sagraditi svijet pod kojim će utočisti naći nečiji tuđi i da budem krov koji će sebično čuvati nekog.

Htio bi biti jak, zbog nekoga srušiti ovaj sadašnji moj svijet. Zbog nečijeg imena. Nečijeg vjerovanja u mene. I zbog nečijeg želje da bude dio mog svijeta.

4 Replies to “Malo pogubljen da bi bio realističan”

  1. Malo mi je sve cudno, nije to tako komplikovano,ko sto ti pises svjetovi i to, rusenje vako nako.
    Malo se izvuci iz svog svita i pogledaj oko sebe, vrijedis puno jer si Allahov rob, zar to nije i vise nego puno 🙂
    Hairli neka ti bude i dovi, dova je najjace oruzje 🙂

    Prijavi komentar

  2. mogu samo reci blago onom ko te nadje u tvom svijetu. ne trebas cekati da te drugi razumiju. nisi ti nista manji od drugih. samo drugaciji. rjedji. mozda stoga i vrijedniji. sve na svijetu ima svoje razloge, jedan od razloga za nesto je postojanje produhovljena bica, introvertnih dusa, indigo djece i sl.

    Prijavi komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

*