kako, kako

Na koji nacin da selektujemo informacije i one koje saljemo i one koje primamo?
Cijelo veče o tome mislim i po malo mi se muti u glavi. Od samog izbora nacina da sebi objasnim do konkretnih primjera. Koliko god pokusavali da stvari razgranicimo, vecinom se one same povezu sa drugim stvarima, koje za sobom vuku lanac svojih razloga, koji nas pocnu zbunjivati. Pomislim da stvarno da samo laici i neupuceni ili filozofi i mogu da razumiju svrhu svih informacija koje dopiru do nas. Zasto neupuceni? pa prosto jer u startu pripisu etiketu i ograde se od toga.

Kada god pokusamo bilo sta da komentarisemo i kazemo svoj stav, npr o nekoj pojavi koja je vecini poznata, ne postoji nacin saopstiti licno misljenje a da ne dobijemo neciji kontrastav, koji ne da ce da ugrozi nase misljenje, nego prosto nas zbuni. Misli”ne ugrozi” jer pojava indirektno samo ima uticaj na nas zivot, a stavovi i misljenja su cesto vodilja i put koji nas vode direktnom uticaju pojave na nas i nas zivot.

S druge strane ako zanemaruju komentari na takve pojave, one postanu ucestalije, jace i sireg obima i sireg uticaja. Ali u jednom trenutku se namnozi toliko tih pojava i informacija o njima da je nemoguce razluciti koja ima uticaj a koja ne, a imamo potrebu reagirati, i reagiramo.

Eh kako licno cenzurisati informacije koje saljemo i koje primamo? Kako napravti takvu autocenzuru?

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

*