taki sam ti ja

Đe'ste voxovci.. Evo da i mene malo izbaci kompjuter…

“Prolazi zivot, k'o đavo da ga tjera..” sto bi rekao Šobić. Tako i kod mene. Vrijeme leti ne mogu sam sebe da stignem a kamo li da ga pratim. Prije mi bilo zao kada neko nema vremena da ljudeknemo, sada ja nemam vremena sa ljudima da popricam. A nije Bogami da se hvalim; za blizu 3 mjeseca kako sam se vratio u da ponovo zivim medju ljudima, sve sam trazeniji. Kao da svi hoce da se nadoknadi moje odsustvo.

Sredinom aprila, bez ikakvog odlucivanja i premisljanja dodjem gdje sam bio prije nego sam se osamio oktobra 2009. godine… plus godina prije, kada sam poce sa osamljivanjem…

Vratim se… Reaktiviram se u omladinskom aktivizmu… Aktiviram se u certificiranju za svasta nesto.. I onda dobijem neku novu ulogu, kada moja rijec i misljenje se traze.. A ni sam ne znam da li mi to treba.. (Mislim to da me se pita i da budem odgovoran za izneseno misljenje).. Uz sve to sam upoznao PUNO bitnih ljudeskara, nekoliko umjetnika, i nekoliko buducih prijatelja.. I prijateljica ( da naglasim ) .. Ali para niđe.. ( hebo im par mater )

Trci tamo, trci ‘amo i na kraju “gdje sam bio sta sam radio na rodjeni se ______ nasadio” ( da prostite kao moja braća i sestre. A poenta je kada uzmem nesto da radim, radim to najbolje sto mogu. I to svi znaju, i onda mene traze. Sve je to ok, samo kada bih ja imao rijesena egzistencijalna pitanja ( hebo ih pas ) pa da ne mislim kako i gdje zaraditi za sendvic. Onda bih ja lako sva cuda rjesio i pravio..
Kanim poceti jedan mali Biznis, rzbio sam ideju, ali sam na standby s njom… stislo ne sto nemam vremena.. Poduzeo sam se da ucestvujem u drustvenom zivotu i aktivizmu (hebem li ga) nesto dobro se napraviti mora… Za pocetak djecje igraliste, a poslije licna promocija :D… i novinare sam na standby stavio, ali nekoliko njih cim me vide odmah mi hrle kao da sam im zirant.

PS
FB me podsjeti.. Prosle godine u ovo doba sam bio u Svetskoj. Divna zemlja.. Ali zabacena, brale 2 dana autobusom.. ali vrijedi otici.. Mozda sam sretan sto sam imao dobre domacine ( Hvala im(VAM) )… Prvenstveno dobre ljude pa onda sve ostalo.

One Reply to “taki sam ti ja”

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

*